Etiketter

, ,

Blomkål är en underskattad grönsak. Lättkokt med lite tuggmotstånd är den härlig med en mild smak av kål.

I den här indiska currygrytan får blomkålen spela huvudrollen tillsammans med potatis. Gott – tycker jag.

Dessutom är det bra vardagsmat. Den kostar inte skjortan och man behöver inte tillbringa hela kvällen i köket.

Det här behövs till 3 – 4 personer:
600 g blomkål
neutral olja
1 gul lök
600 g potatis
1 msk mild indisk curry
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, rivna
4 dl vatten
1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
200 g körsbärstomater
lite salt & svartpeppar

turkisk yoghurt
strimlad chili, spansk peppar

ris

Gör så här:
Skala och grovhacka löken. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Dela/skär blomkålen i buketter/bitar som är större än potatisbitarna. Skär tomaterna i kvartar.

Fräs löken i olja så att den mjuknar. Lägg i potatisen, curry, riven ingefära & vitlök och fräs en stund till. I med blomkålen, vatten och buljongtärning. Koka tills grönsakerna börjar bli klara, tar sådär en 10 – 12 minuter. Lägg i tomaterna och koka tills potatisen är genomkokt. Smaka av med lite salt & svartpeppar.

Koka riset.

Ställ fram både yoghurt och strimlad chili på bordet. Den som vill få en mildare och rundare smak tar lite yoghurt till curryn. Den som vill ha lite mer hetta strör chili på maten.

Sedan kan man göra som jag – då tar man både chili och yoghurt.

Annonser