Taggar

, , ,

torsk fänkål o oliver i tomatsås

Låt fänkål fräsa i olivolja och sedan koka i tomatsåsen. Den blir mjuk, mild & god. Ner med lite torsk och oliver…

Sätt fram på bordet. Ät, njut och dröm dig tillbaka till sommaren – det är bara några dagar sedan – när man kunde åka och bada på väg hem från jobbet.

För mig är den här tomatsåsen comfort food, nu när regnen har dragit in över landet.

Det här behövs till 4 personer:
600 g torskfilé
1 stor fänkål
olivolja
1 – 2 gula lökar, skalade
2 – 3 vitlöksklyftor, skalade
salt & svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 burk tomater + ½ burk med vatten
färsk timjan
en näve goda oliver

Pasta, ris eller linser

Gör så här:
Salta torsken lätt och låt den rimma medan resten blir färdigt.

Dela fänkålen. Skär bort rotstocken och ev fula delar. Skiva resten tunt. Fräs i olivolja. Hacka löken, låt den fräsa med fänkålen. Krydda med salt & svartpeppar. Pressa i vitlöken, tryck ner lite tomatpuré och lägg i lite timjan.

Klipp sönder tomaterna i burken. Häll dem och vatten i grytan. Låt tomatsåsen koka i 25 minuter.

Dela torskfiléerna i mindre bitar. Lägg ner dem och oliverna i tomatsås. Tryck försiktigt ner fisken i såsen. Men rör inte – då går fisken sönder. Stäng av spisen men låt grytan stå kvar på plattan i 5 minuter.

Ät med pasta, ris eller linser.