Taggar

, , , ,

pasta m lax o spenatsås 2

Vardagsmaten och sommarmaten liknar varandra. Ofta vill man att det ska gå fort, smaka bra och inte gräva ett jättehål i plånboken.

För man vill tid och kraft över till annat: åka och bada eller sitta i sommarskymningen – eller hinna med jobb och möten och barn och disk och städning…

Oavsett om det är sommar eller vardag, Spaghetti med lax- & spenatsås funkar; det är snabbt, lätt och gott.

Det här behövs för 3 personer:
ca 350 g skinnfri laxfilé i kuber
olivolja
salt & vitpeppar
ca 450 g spenat
2 + 1 skalade vitlökklyftor
ca 1 dl crème fraiche

Gör så här:
Skär laxen i kuber (mindre bitar). Stek den i olivolja. Krydda med salt, vitpeppar och 1 vitlöksklyfta.

Fräs spenaten i lite olivolja tills vätskan har kokat bort. Krydda med salt, vitpeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor.

Blanda ner crème fraiche i spenaten. Koka upp. Blanda ner laxkuberna.

Ät med pasta.

Det här är en av basrätterna här hemma. Ibland blir det här receptet, ibland utesluter vi crème fraiche. Eller också byter vi ut laxen mot riven ost och gör en spenatsås.

Men oavsett vilket, så brukar vi använda frysta råvaror. Just för att spenat och lite laxbitar är så praktiskt att rycka ut från frysen när det är dags för middag. (Okej, laxen får man tina lite först om det ska gå att skära den.)