Etiketter

, , , ,

sweet chili-torsk

Friskt, fräsch och fruktigt. Det låter som en beskrivning på ett vin, men det är vanlig torsk som har piggats upp med sweet chili-sås och exotiska frukter.

Pensla torsken med chili-såsen och kör den i ugnen. Ta färdig, fryst frukt och skär ner lök, gurka och paprika. Färdig!

Längre tid tar det inte.

Det här behövs till 3 – kanske 4 – personer:
600 g torskfilé, eller annan vit fisk, t ex sej
olja
½ dl sweet chili
lite salt

1 pkt exotiska frukter (250 g), ca 3 – 4 dl frukt
2 schalottenlökar, skalade
¾ gurka, sköljd
½ röd paprika, urkärnad
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
2 – 3 tsk sweet chili
salt & svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en oljad ugnsform. Pensla på chili-såsen. Salta. Lägg ett smörgåspapper på ugnsformen – då håller sig torsken lite piggare. Kör i 12 – 14 minuter. Tryck lite på torsken med ett finger. När den skivar sig fint, då är den färdig.

Hacka löken. Tärna gurkan och paprikan. Blanda vinägretten (olja, vinäger och sweet chili). Lägg upp salladen, salta & svartpeppra.

Frukt är gott, både i sallad och mat. Bara man balanserar fruktsötman med lök och kryddor – annars blir det som efterrätt. Dessutom blir det lite färg att vila ögonen på. Håll med om att ananas och mango ser godare ut än en stekt biff.

Annonser