Etiketter

, , , ,

pasta m chiliwokad broccoli

Snart är det sommar och ledigt! Men ännu återstår några måndagar med vardagsmat. Idag blev det pasta med chiliwokad broccoli. Lättlagat, färgrikt och smakrikt.

Alltså mat som funkar bra en vanlig måndag.

Det här behövs till 2 personer:
1,5 pkt (375 g) broccoli
olivolja
2 schalottenlökar
1 – 2 chili, typ spansk peppar
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar

Pasta

Gör så här:
Skölj och skär broccolin i mindre bitar (stocken i lite mindre bitar). Koka den al dente i 1 – 2 minuter.

Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur chilin. Skiva lök och chili och fräs i wok eller tjockbottnad gryta till löken är blank. Lägg i broccoli, pressa i vitlöken. Fräs ca 2 minuter.  Salta & svartpeppra.

Koka pastan.

Egentligen tänkte jag testa sardellwokad broccoli, men när hustrun fick höra talas om den kombinationen fick hon något vilt i blicken – så jag backade och höll mig till smaker hon godkänner.

Advertisements