Etiketter

, ,

fläskkotlett i vin, ugnsbakad lök o potatisgratäng2

Tänk att något så enkelt kan vara så gott. Ta några schalottenlökar. Ugnsbaka dem, salta & peppra, droppa över lite balsamvinäger.

Tillsammans med fläskkotlett i vin blir det mat som får det att sjunga. Sötman i löken balanserar syran från vinet. Gott.

Det här behövs till 2 personer:
2 – 3 fläskkotletter
olivolja
salt & vitpeppar
2 schalottenlökar, hackade
knappt 1 dl vitt torrt vin
knappt ½ dl vatten
1 kvist rosmarin

6 schalottenlökar, skalade
olivolja
salt & vitpeppar
några droppar röd balsamvinäger

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Olja en ugnsform. Lägg i de skalade schalottenlökarna. Salt, peppra och droppa över röd balsamvinäger. Kör dem i ugnen ca 20 minuter.

Gör ett par snitt i fläskkotletternas fettrand – annars buktar de sig. Stek kotletterna i olivolja tills de får fin färg. Salta & vitpeppra. Lägg i hackad schalottenlök. Fräs lite. I med vin, vatten & rosmarin. Småkoka tills köttet är klart.

Vi åt kotletter och schalottenlök med Fransk potatisgratäng. Okej, det kändes kanske inte som en sommarkväll i Frankrike i början av 90-talet, mer som en vårkväll i Sverige 2014…

Men det var rätt okej det också.

Annonser