Etiketter

,

korv m bröd

Korv med bröd kan vara fantastiskt vardagsmat – om man fixar till den lite.

Ta några goda korvar av bra kvalitet. Koka surkålen med lök, äpple och vin. Välj ett gott korvbröd. Middagen är fixad.

Det här behövs till 3 personer:
god korv med högt köttinnehåll, t ex lammkorv eller kabanossen (inte Scan)
gott korvbröd

400 g surkål
smör
1 gul lök
½ milt äpple
salt & vitpeppar
1 lagerblad
1 dl torrt vitt vin, t ex Riesling
3 skivor lufttorkad eller rökt skinka – eller väljs Scans rökta OCH lufttorkade skinka

Gör så här:
Skala och skiva löken. Kärna ur och skiva äpplet. Fräs löken med smör i en kastrull tills den mjuknar. Lägg i äpplet. Skölj surkålen. Lägg i surkål och lagerblad. Krydda med salt & vitpeppar. Häll i vinet. Koka 30 minuter.

Stek korven.

Ät & njut. Kanske en pilsner därtill.

Annonser