Etiketter

grand cru muenchberg

Äntligen något att fira. Det här är det 250:e inlägget på Vin, mat & Alsace – och antalet besök tog ett skutt över 50 000-nivån igår.

Det betyder att 50 000 har klickat på sidan, inte att så många individer har varit på bloggen. Men andelen ”unika besökare” är cirka 60 procent. Med den matematiken har det alltså varit 30 000 unika besökare.

Dessutom kommer besökarna från 58 länder; det förvånar mig mest. Vad tusan får en person från Qatar, Nigeria eller Colombia att klicka fram ett recept på fläsklägg eller en bild på en Riesling-flaska som ligger och vilar sig i gräset. Jag har inget svar, men ibland släpper fantasin loss. En ensam svensk i ute på jobb i Bogotá, som sitter och drömmer om mat. Jaa, kanske. En nigerian som fullständigt brinner av iver att ta reda på hur en vinflaska ser ut i en radhusträdgård i Göteborg. Njae, tror inte riktigt det…

Men inläggen och besöken kan väl vara värt ett litet glas Alsacevin till helgen. Jag tror det blir ett glas Riesling Grand Cru Muenchberg från den sympatiske Gérard Waegell.

Druvorna till vinet växer på kullen bakom byn Nothalten där han bor, det är också de vinstockarna som syns på bilden här ovanför.

Skål!

Annonser