enkel ratatouille

En vanlig kväll i sommarstugan. Ett par fläskkotletter ligger och väntar i kylen och grönsaker finns det gott om, men det är lite för kallt och blåsigt för att grilla.

Det får bli en stekt fläskkotlett med en enkel variant på ratatouille. Med färska örtkryddor och riktigt goda tomater blir tomatgrytan en liten delikatess.

Det här behövs till 2 personer:
2 – 3 färska knipplökar
olivolja
ca 300 g riktigt mogna tomater
½ – 1 spansk peppar
3 – 4 vitlöksklyftor
1 liten squash, ca 250 g
1 näve örtkryddor: timjan, oregano, basilika – eller vad du gillar och råkar ha hemma
salt & svartpeppar

Gör så här:
Skala och skiva löken. Fräs den i en rejäl skvätt olivolja.

Skölj och skär tomaterna i mindre delar. Skala och hacka vitlöken. Skölj, kärna ur och hacka den spanska pepparen.  Låt tomat, vitlök och peppar fräsa med löken i 5 – 10 minuter. Salta & svartpeppra. Späd med lite vatten om det blir för torrt.

Skölj och tärna squashen. Låt den koka i tomatsåsen en liten stund. Jag tycker det blir mycket godare om squashen inte kokar sönder, utan fortfarande är lite al dente.

Hacka örtkryddorna och blanda ner dem i ratatouillen.

Jodå, vi åt och njöt. Spelade lite kort, som man gör när man slipper tv:ns distraktion. Eldade en brasa. Sedan var det bara den vanliga kvällsjakten på ungefär 590 flugor som väntade…

Annonser