Etiketter

, ,

grillad biff med pepparrub

Grillning i sommarstugan. Det är det när 15-åringen pratar i bakgrunden, solen börjar sänka sig över Kalmarsund och några fåglar lite lojt flyger förbi.

Själv pysslar jag med grillen och sippar på ett glas vin. En helt okej sysselsättning, om du frågar mig.

Den här gången blir det ryggbiff med pepparrub. Kryddigt, pepprigt, gott.

Det här behövs till 3 personer:
600 g ryggbiff
grill, briketter & grill med lock

Rub
0,5 msk (starkt) paprikapulver
0,5 msk nymald svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt (kanske lite knappt 1 tsk)

Gör så här:
Blanda ihop rubben. Strö den över biffarna och klappa in kryddorna. Ta det försiktigt med mängden pepparrub om du inte gillar pepparhetta. Låt köttet dra åt sig av smaken medan du tänder grillen och låter briketterna brinna ut.

Lägg briketterna efter ena sidan i grillen. Grilla först biffarna rakt över glöden, så att de får lite grillyta. Lägg dem sedan på den andra sidan av grillen – och så lägger du på locket, så att köttet grillas med indirekt värme.

Vi åt biffen tillsammans med hemgjord BBQ-sås. Den lilla sötman i BBQ-såsen funkade bra till pepparhettan. Dessutom är hemgjord sås mycket godare än färdigköpt – i alla fall om du frågar min mage.

Annonser