Taggar

, ,

fläskytterfilé m linser & kabanossen

Linser kan vara fantastiskt gott om man väljer en god sort och smaksättning. Här får belugalinser steka tillsammans med fläskytterfilé och kabanossen till en smakrik helhet.

Det här behövs till 4 personer:
2 dl linser som du gillar, t ex belugalinser
4 – 5 timjanskvistar
1 vitlöksklyfta, skalad
vatten & salt

olivolja
600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
salt & vitpepparpeppar
100 g kabanossen, eller annan smakrik men inte för stark korv (inte Scan), skuren i mindre bitar
2 schalottenlökar, skalade och skivade

Gör så här:
Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. Gärna tillsammans med timjan och en vitlöksklyfta. Häll av vattnet. Ta bort timjan och vitlök.

Skär bort senor och onödigt fett från köttet. Häll i lite olivolja i en traktörpanna och bryn köttet så det får fin färg runt om. Salta & vitpeppra. Sänk värmen och stek tills köttet är nästan klart (känns stumt när man trycker på det med fingret).

Lägg i schalottenlöken och korven. Blanda runt. Häll i lite vatten och linserna. Brässera ett par minuter så smakerna hinner gotta ihop sig.

Ät med en god sallad och kanske surdegsbaguette. Ett glas vin är inte helt fel, kanske en rustik och smakrik Côtes du Rhone…