salade de lyon

Salade de Lyon är en favoritsallad där senapsdressingen bryter fint mot stekt bacon och krutonger.  Annars börjar den här veckomenyn med en lättlagad och användbar pasta för måndagen: pasta med ugnsstekta grönsaker och feta. Veckan slutar på söndagen med godaste lövbiffen fylld med kapris, vitlöksost & soltorkad tomat.

Däremellan finns klassisk panerad torsk med en god tatarsås, auberginegratäng och helstekt fläskytterfilé.  Tagliatelle med räkor, kräftstjärtar & vin är en av de där rätterna som ger ett lyxigt resultat efter bara en kort stund i köket.

En av mina absoluta favoriter är Chèvre chaud, alltså gratinerad getost-toast. Här äter man den med tunna apelsinskivor. Det är snabbt, det är billigt och det är faktiskt förbannat gott.

Måndag: Pasta med ugnsstekta grönsaker & feta

Tisdag: Salade de Lyon

Onsdag: Auberginegratäng

Torsdag: Panerad torsk med tatarsås

Fredag: Helstekt fläskytterfilé med serranoskinka, örtkryddor & soltorkad tomat

Lördag: Tagliatelle med räkor, kräftstjärtar & vin

Söndag: Lövbiff fylld med kapris, vitlöksost & soltorkad tomat

Förrätt/osträtt: Getosttoast – Chevre chaud med apelsin

Annonser