Etiketter

, , ,

rostade rotsaker m chèvre

Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Toppa med chèvre och örtkryddor, så har du ett läckert tillbehör till en köttbit eller en alldeles utmärkt rätt för en dag mitt i veckan.

Det här behövs till 8 personer som tillbehör (något färre som ensamrätt):
ca 800 g morötter
ca 800 g sötpotatis
ca 800 g potatis
olivolja
salt & svartpeppar
4 rödlökar
300 g chèvre

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala morötter, sötpotatis, potatis och lök. Skär allt i klyftor.

Olja en form. Lägg i morötter, sötpotatis och potatis. Salta & peppra. Sätt in i ugnen i 20 – 30 minuter.

Lägg på löken och rosta rotsakerna i ytterligare 20 – 30 minuter. Tiden beror på hur stora klyftorna är och hur tätt de ligger.

Ta ut formen. Toppa med skivad chèvre-rulle och din favoritörtkrydda: timjan, oregano eller rosmarin.

Ät och var nöjd. Med en köttbit blir det himmelskt, utan kött blir det ”bara” en bra måndag.

Receptet är inspirerat av tidningen Mersmak.