Taggar

, ,

salsiccia och linser

Den råa italienska salsiccia är korvarnas korv. På sommaren kan man äta salsiccian med en sallad på solmogna tomater. Det är fantastiskt gott.

På vintern kan man göra en gryta med goda linser i tomatsås. Här har jag använt de svarta belugalinserna, men det funkar fint även med andra linser.

Till den som rynkar på näsan åt korv och linser, säger jag bara en sak: Testa!

Det här behövs till 3  personer:
1 gul lök, skalad och skivad
olivolja
3 vitlöksklyftor, skalade
1 – 2 chili/spansk peppar, urkärnade och strimlade
salt & svartpeppar
1 burk hela tomater
2 dl rött vin
1,5 – 2 dl vatten
1 lagerblad
ca 0,5 msk färsk rosmarin, hackad
1 dl svarta belugalinser
ca 200 g salsiccia, rå italiensk (akta dig för Scans färdigkokta)

Gör så här:
Fräs löken i olivolja. Lägg i chilistrimlorna. Salta & svartpeppra. Klipp sönder tomaterna när de fortfarande är i burken. Häll i tomater, vin & vatten. Lägg i rosmarin & lagerblad. Häll i linserna. Låt såsen koka ca 20 – 30 minuter till allt är färdigt.

Fräs de råa korvarna till de får en fin stekyta. Låt salsiccian koka med i tomatsåsen en stund på slutet. Justera smaksättningen. Lite mer salt, kanske…

Ät med pasta, ris eller bara med bröd och en sallad.

Det finns en enklare variant. Ta god färdigkokt korv, kabanossen kanske, och färdigkokta linser. Det blir också gott.