Taggar

, , ,

avokadosoppa

På nyårsafton har vi en slags matlag eller knytis. En familj tar med förrätt, en annan ost och efterrätt. Och den familj man är hos står för huvudrätten.

I år var det Karin som stod för förrätten – en len och god avokadosoppa. Och så här berättar hon om hur hon gjorde:

Förrätt i en meny man inte vet något annat om än att den kommer att bli riklig och god; tja vad skall man hitta på. Inte för mycket och gärna nå’t med färg- var vår utgångspunkt. Svaret blev en knallgrön avocadosoppa.

Det är en helt vanlig potatis- och purjolökssoppa som man mixar och späder ganska rejält.
Alldeles innan servering mixas avocadoköttet som sedan vispas ner i den varma soppan.

Ät genast eller efter att du lagt i några räkor och kanske en klick gräddfil.

Och där hade vi 2012års nyårsförrätt!

Karin

Det här är på ett ungefär vad som behövs till förrätt för 4 – 5 personer:
5 dl skivad potatis, 5 dl skivad purjo, 12 dl buljong, 2 avokador + några räkor & 1 – 2 dl gräddfil

Vill man ha soppan vegetarisk, så utesluter man så klart räkorna.